Copyright FBBI 2004-2019 ©     Alle rechten voorbehouden.     Handelsvoorwaarden
Home.
Acaricide (spint).
Insecticide.
Herbicide.
Fungicide.
Rodenticide.
Groeiregelaar.
Materialen.
Belgische Particulier.
Contact.
FBBI

   Nagelsberg BVBA

Een herbicide wordt gebruikt ter bestrijding en/of voorkoming van onkruidgroei.

Naargelang de wijze van opname kan men volgend onderscheid maken:

 

  • Wortel- of Bodemherbiciden:  Deze worden opgenomen door de wortels of andere ondergrondse plantendelen. Sommige worden verder opwaarts naar de bladeren vervoerd; bij andere blijft het transport beperkt tot de ondergrondse delen.

 

 

  • Bladherbiciden:  Zij worden voornamelijk door het blad opgenomen. De bladherbiciden worden verder onderverdeeld in:

 

  • Systemische bladherbiciden. Deze worden na de opname door het blad verder   getransporteerd door de gehele plant, zodat ook niet geraakte bladeren en eventueel wortels afsterven. Daarom verlangen systemische herbiciden groeizaam weer zodat de plant voldoende tijd krijgt om het middel op te nemen. Veel zonlicht en goede groeiomstandigheden in de dagen na toepassing van een systemische herbicide zorgen voor een actieve plant en daarmee voor een goede en snelle werking van het middel. Met warm weer verbrandt het onkruid boven de grond, maar is de doding van de wortel minimaal.

 

 

  • Contactherbiciden. Deze bestrijden uitsluitend de plantdelen die tijdens de behandeling geraakt worden. Het ene contactherbicide dringt echter sneller de plant binnen dan het andere. Daarom kunnen contactherbiciden het beste gespoten worden na een periode van vochtig en groeizaam weer omdat het    onkruid dan zachter is. Regen werkt ongunstig, omdat het middel voortijdig van het blad afspoelt.

 

 

  • Meristeem herbiciden. Dit zijn hormonen.

 

 

 

Hieronder vindt u een overzicht van een aantal fungiciden die wij u kunnen aanbieden. Indien u op zoek bent naar een product dat niet vermeld wordt, kunt u met ons contact opnemen.

Herbicide
TIP

Tijdens het verspuiten van bodemherbiciden is het van belang dat de grond vochtig is.

Dit is nodig om een goede horizontale verspreiding te krijgen. Daarom worden sommige bodemherbiciden tijdens een lichte regenbui gespoten. Dit zorgt er ook direct voor dat het gespoten middel van het gewas loopt en er zodoende minder kans is op gewasschade.

Flinke regenbuien net na een toepassing met een bodem-herbicide zijn uit den boze. Dit omdat de middelen dan te diep naar de wortels van het gewas uitspoelen, waardoor ze direct of later gewas-schade kunnen veroorzaken.
Linuron 500 SC
Ter bestrijding van eenjarige tweezaadlobbige onkruiden
Roundup Plus
Totaalherbicide (voor particulier gebruik; zondfer fytolicentie)
Stomp 400 SC
Voor-opkomst en na-opkomst herbicide