Copyright FBBI 2004-2019 ©     Alle rechten voorbehouden.     Handelsvoorwaarden
Home.
Acaricide (spint).
Insecticide.
Herbicide.
Fungicide.
Rodenticide.
Groeiregelaar.
Materialen.
Belgische Particulier.
Contact.
FBBI

   Nagelsberg BVBA
Producten zonder Fytolicentie

Vanaf 25 november 2015 is het in België verplicht om in het bezit te zijn van een fytolicentie voor het aankopen en gebruiken van professionele gewasbeschermingsmiddelen. Een fytolicentie is een certificaat van de federale overheid dat aangeeft dat u als professionele gebruiker, distributeur of voorlichter op een correcte manier met gewasbeschermingsmiddelen kunt omgaan.

Het doel van de fytolicentie is om handelingen met gewasbeschermingsmiddelen voor te behouden aan personen met de nodige kennis, om zodoende de risico’s van deze middelen voor mens, dier en leefmilieu zoveel mogelijk te beperken.

De professionele Belgische gebruiker die in het bezit is van een fytolicentie kan alle bestrijdingsmiddelen, waarvan het erkenningsnummer eindigt op P/B aankopen en/of gebruiken, volgens de voorgeschreven gebruiksaanwijzing.


Maar hoe zit het met de niet-professionele gebruiker die niet in het bezit is van een fytolicentie?
Diegene die niet in het bezit is van een fytolicentie mag in België geen bestrijdingsmiddelen, waarvan het erkenningsnummer eindigt op P/B, aankopen en/of gebruiken. Voor deze personen zijn er de bestrijdingsmiddelen waarvan het erkenningsnummer eindigt op G/B. Oftewel de
Garden-producten.

Hieronder vindt u een lijst van de meest gangbare producten die een Belgische gebruiker zonder fytolicentie mag aankopen en/of gebruiken: